Forside
Galleri
Press
CV
Links
Kontakt
English

PRESS

“Måden naturen påvirker overflader, vægge, klipper, skilte, sten etc. får mig til at føle oldtiden og den tidsalder som er gået. Det får mig til at søge tilbage og i hukommelsen (dagdrømme), at genskabe disse fortryllende tegninger og abstrakte symboler og figurer tegnet på sumeriske segl og tavler. Det bringer mig tilbage til jordfarverne og den magiske fantasiverden. Alle disse opsamlinger og oxideringer på overfladen af billedet er kun et forsøg på at skabe summen af disse oplevelser”.

Sådan forklarer Hussein Tai sine malerier, som fortæller om et nært og tankefuldt forhold til hjemlandet Irak. –Og samtidig om en ny tilværelse i Danmark med livsglæde og en driftig fortsættelse af den kunstneriske karriere, som startede i Irak. Disse forhold har en stærk betydning for billedernes tilblivelse, der inspireres af “spor” fra forgangne tider i Irak og Danmark. På baggrund af studier i grafikkens og graveringens kunst går Hussein Tai på opdagelse for at finde graveringer blandt Mesopotamiens levn (sumerisk, babylonsk og assyrisk). Et enkelt tegn i de cylindriske templer, pergamenter og lertavler kan gemme en umådelig lang historie, en stor hukommelse, ligesom de gamle husmure i Irak og Danmark også gør det. Det er en smuk og spændende tanke, som tilskriver selv det mindste spor eller den mindste ujævnhed i væggen den vigtighed, som kunne have været gældende et kort sekund i et menneskes liv, en situation, en krig eller i en hel tidsalder.

Med udspring i denne fascination for gamle spor og for tegnet som form søger Hussein Tai perspektivets reducering til en overflade af symboler, grafiske effekter og arkitektoniske abstraktioner. Den stoflige overflade og ufuldendte form som virkemiddel opnås via brug af mixed media, bl.a. akrylmaling, pap og lim. Effekten er en abstrakt, æstetisk form, hvor sporene fra en fortidsverden skimtes blandt livsbekræftende farve og lys.

Lena Larsen, cand.mag - Bredgade Kunsthandel

 
Hussein Tai - Glentevej 47 - 2400 KÝbenhavn NV - Tlf. 51 55 37 46 - mail: altai@mail.dk
new jordans 2014 louis vuitton outlet michael kors outlet louis vuitton outlet retro jordans for sale louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans cheap jordans history of jordan 6s louis vuitton outlet coach outlet online cheap jordans foamposites for sale foamposites for sale sport blue 3s louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet jordan 6 history of jordan beats by dre cheap louis vuitton outlet kate spade diaper bag cheap jordans louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet new jordans Cheap Oakley Sunglasses louis vuitton outlet louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet legend blue 11s louis vuitton outlet history of jordan 6s cheap jordan shoes